Digitaliseringsbloggen

Vi er inne i en tid der samfunnet digitaliseres i et omfang og en hastighet vi aldri har sett før. Hvilke utfordringer og muligheter skaper det for moderniseringen og omstillingen av det offentlige Norge?

Hva har du på hjertet? Vi inviterer til faglig debatt og erfaringsutveksling, gjerne i form av gjesteinnlegg. Send en melding til redaksjonen@digdir.no.

Meld deg på våre nyhetsbrev og få nye blogginnlegg i din innboks.

Siste kommentarer

Jan Linnerud
17. november 2021
- Har snakka med Altinn. De fikser det!
Takk det er betryggende det da.
Stig B. Dørmænen
27. oktober 2021
Vi må snakke det samme språket i sammenhengende tjenester!
Vi har benytta Archimate når vi har tatt fram modellen, men våre erfaringer med Archimate er at notasjonen kan virke fremmendgjørende på store deler av publikum. Modellen er ikke først og fremst en arkitektur-artefakt, men en figur som skal belyse sammenhengen mellom de ulike begrepene vi legger fram.
Når det er sagt, vil et trenet øye se at vi har lånt notasjon fra Archimate når vi har tegnet relasjonene mellom boksene.
Håkon Larsen
19. oktober 2021
Vi må snakke det samme språket i sammenhengende tjenester!
Hva er bakgrunnen for at dere ikke har brukt standard Archimatenotasjon i tabellen? Det kunne jo vært gjort uten at modellen ble mindre forståelig for folk utenfor Archimatesfæren? Digdir benytter vel Archimate i andre sammenhenger?