Hopp til hovedinnhold

På Digitaliseringskonferansen inviterer vi deg inn til Opplevelsessonen! Dette er Digdirs egen utstilling som du finner i 2. etasje like ved registreringen.

Messeområde med illustrasjon over
Illustrasjon: Shutterstock

Opplevelsessonen vil være inndelt i flere soner – hver sone representerer viktige ting du bør tenke gjennom når du skal lage tjenester. Hvilke trender og utviklingstrekk vil påvirke oss fremover?

Du kan være med å stemme fram de viktigste utviklingstrekkene vi må ta hensyn når vi skal planlegge tjenester for fremtiden. Vi tar deg deretter med på en brukerreise i tjenesteutvikling.

Start reisen med å bli kjent med dine brukere

Sett deg i brukerens sted når brukeren skal orientere seg i det offentlige for å løse sine utfordringer. Se hvem som får løst sine oppgaver først i spillet vi har utviklet.

Vi har ulike forutsetninger for digital deltakelse. Digitalt utenforskap innebærer manglende tilgang til eller mulighet til å benytte digitale tjenester som er nødvendig for å få innfridd sine rettigheter. Dette kan vi gjøre noe med. Opplev en gamingstasjon tilpasset ulike funksjonsnedsettelser.

Vær fremtidsrettet i utvikling av dine løsninger

I enda større grad enn tidligere må vi være fremtidsrettet og utadrettet når vi utvikler våre tjenester. Få informasjon om hva som skjer i EU og Norden. Nå skjer det mye spennende på dette området. Norge har nettopp fått ansvaret for NOBID (the Nordic-Baltic eID Project). Hvordan kan tjenester i din virksomhet løses med digital lommebok?

Bygg løsninger i samarbeid

For å dekke brukerens behov, er det viktig at flere tjenester oppleves sammenhengende og helhetlige. Dette krever at løsninger bygges i samarbeid med andre. Vi inviterer deg til å bygge dine egne tjenester og blant annet gjenbruke digitale fellesløsninger og andre ressurser i det digitale økosystemet. Tilgang til data er avgjørende når tjenester skal utvikles sammenhengende? Få oversikt over når din virksomhet delte data sist.

Du vil også få inspirasjon og innsikt i hvordan DigiUng har utviklet sitt digitale økosystem.

Tenk sikkerhet hele veien

God informasjonssikkerhet er en forutsetning for vellykket digitalisering. Du blir blant annet invitert til dilemmatrening.

Årets hovedtema på konferansen er tøffere tider og viktigheten av samarbeid. Og nettopp samarbeid vil også være løsningen på de utfordringene vi i det offentlige står overfor hver eneste dag. Vi vil ikke klare å løse alt alene.

Kontakt

Mette Louise Mannsåker

Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: 93668106

Linda Johansen

Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: +47 99353055