Digitaliseringsbloggen

Vi er inne i en tid der samfunnet digitaliseres i et omfang og en hastighet vi aldri har sett før. Hvilke utfordringer og muligheter skaper det for moderniseringen og omstillingen av det offentlige Norge?

Hva har du på hjertet? Vi inviterer til faglig debatt og erfaringsutveksling, gjerne i form av gjesteinnlegg. Send en melding til redaksjonen@digdir.no.

Meld deg på våre nyhetsbrev og få nye blogginnlegg i din innboks.

Siste kommentarer

Are Kvistad
30. juni 2021
Det handler om mennesker
Hei, desverre er det slik at du som verge ikke kan få innlogging med høyeste sikkerhetsnivå for den du er verge for. Men på Helsenorge.no kan du få hjelp, der er det en fullmaktsordning for nettsidene slik at du kan logge deg inn som deg selv og få tilgang til den du har fullmakt for. Dette må du kontakte Helsenorge.no for å få ordnet:
https://www.helsenorge.no/fullmakt/
https://www.helsenorge.no/fullmakt/om/fullmakt-pa-vegne-av-personer-med…
(Opprinnelig kommentar er anonymisert)
Ola Johan Bunes
30. juni 2021
Det handler om mennesker
Jeg er verge for ***. *** kan ikke få bank !D etc. Hvordan kan jeg skaffe meg enID for han så jeg kan bestille helsekort etc.

Som svar på av Ole Eirik Håtun (ikke bekreftet)

ronny khan
22. juni 2021
EU sikter mot én felles europeisk eID
Dette er ikke obligatorisk men helt frivillig å ha en slik eID. Det som er viktig å merke seg er det er svært strenge krav til privacy til en slik elektronisk identitet der verken utsteder av lommebok eller ID vil ha noen mulighet for innsyn i bruk av ID eller hvor denne brukes.
Dette er vesentlig strengere enn det som er tilfelle med alle løsninger man har i dag.
Kampen mot økonomisk kriminalitet samt skatte unndragelse styrkes ved en sikker elektronisk identitet og dette er slikt sett et nødvendig verktøy men som må supplementers med andre lover og bestemmelser i tillegg.