Hopp til hovedinnhold

Jakt på fornyelse! Digitaliseringsrådets erfaringsrapport 2021

I årets erfaringsrapport oppfordrer vi ledere til å jakte på fornyelse. Med utgangspunkt i våre erfaringer ser vi på hvorfor det er viktig, hvilke hindringer som står i veien, og hva som kjennetegner en leder som jakter på fornyelse.

20. oktober 2021

Det er rom for enda mer fornyelse

Vi i Digitaliseringsrådet ser at det rom for enda mer fornyelse i offentlig sektor. Målet er en enklere hverdag for innbyggere, næringsliv og frivillige organisasjoner. Vi hjelper virksomhetene å lykkes.

Les mer fra rådsleder Svein Kristensen.

Hvorfor er det så viktig for ledere å jakte på fornyelse?

Hvis offentlig sektor skal lykkes med å gi innbyggere, næringsliv og frivillig sektor bedre tjenester og en enklere hverdag, holder det ikke bare å gjøre mer av det samme. Vi må våge å tenke nytt, ta radikale grep og løse oppgaver på nye måter.

Les om hvordan vi vil få offentlige virksomheter til å jakte på fornyelse.

Hvordan kan ledere jakte på fornyelse når handlingsrommet er begrenset?

Når vi jakter på fornyelse i offentlig sektor, utfordrer vi tradisjonelle styrings- og finansieringsløsninger. For å lykkes må vi derfor vende oppmerksomheten fra krav og spesifikasjoner til framtidig nytte for brukerne.

Les om hvordan ledere kan utnytte handlingsrommet og få mest mulig nytte.

Hva kjennetegner en leder som jakter på fornyelse?

Fornyelse er en strategisk utfordring, så dersom offentlige virksomheter skal lykkes med dette, må det ledes fra toppen. Det krever både evne og vilje til å tenke utenfor boksen, lede i usikkerhet, skape engasjement og se utover virksomhetens definerte samfunnsoppdrag.

Les om hvordan vi inspirerer ledere til å tenke nytt.

Om Digitaliseringsrådet

Rådet består av ti erfarne medlemmer som hjelper ledere i staten med endringsprosesser der digitalisering utgjør en viktig del. Behandlingen i rådet er rask og tilpasset hver enkelt virksomhet.

Les om rådet og hvordan vi jobber.

Om prosjektene vi har behandlet

Siden oppstarten i 2016 og fram til og med august 2021 har Digitaliseringsrådet behandlet 84 prosjekter og bistått 60 virksomheter med råd og veiledning.

Les om prosjektene og anbefalingene vi gir.