Hopp til hovedinnhold

Bærekraftsarbeidet går for sakte. Kan digitalisering og samhandling øke farten og effekten? På Digitaliseringskonferansen inviterer vi til en egen sesjon der vi retter vi et skarpt søkelys på temaet.

Illustrasjon: En person holder en glasskule som jordkloden speiler seg i
Foto: Shutterstock

Vi kommer til å utfordre de som har et ansvar i staten og i kommunesektoren, og etterspør eksempler på hva som skjer nasjonalt og lokalt for å følge opp bærekraftsmålene.

Det grønne skiftet krever omstilling, og mange vil si at digitalisering er en tydelig del av både løsnings- og utfordringsbildet.

Men hvordan kan vi lykkes og hvordan kan vi samarbeide best mulig for å sette fart på arbeidet? Hva gjøres for å nå bærekraftsmålene, og hvem har de gode eksemplene?

- Vi kommer til å utfordre de som har et ansvar i staten og i kommunesektoren, og etterspør eksempler på hva som skjer nasjonalt og lokalt for å følge opp bærekraftsmålene, sier avdelingsdirektør Jens Nørve som er ansvarlig for sesjonen.

Han forteller at det er stor interesse for å delta på sesjonen, men sier det fortsatt er plass til mange flere deltakere.

Bærekraftsdata og grønn vekst

Et naturlig spørsmål er også hvordan bærekraftsdata og grønn vekst kan være et konkurransefortrinn for Norge og for norsk næringsliv.

- Kan oljedata ha en verdi i det grønne skiftet? Setter energikrisen fart på datadelingen på tvers av sektorer? Kan gamle industrimiljøer fornyes og omstilles til sirkulærøkonomien? Jeg tror det, og det skal vi få høre mer om på denne sesjonen, sier Nørve.

Kontakt

Jens Nørve

Avdelingsdirektør, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: 90849332