Hopp til hovedinnhold

Hva kan vi hjelpe deg med?

Det nasjonale ressurssenteret for deling av data kan hjelpe deg med å vurdere utfordringer du kan møte på når du skal dele data, eller når du skal bruke data noen andre deler med deg.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Det nasjonale ressurssenteret for deling og bruk av data kan hjelper med å løse utfordringer som oppstår ved deling og bruk av data. Vi har kompetanse på regelverksutforming, informasjonsforvaltning, personvern, kunstig intelligens m.m.

Vi arbeider hovedsakelig med juridiske spørsmål.

Mange digitaliseringsprosjekter involverer deling av data. Det kan være vanskelig å vurdere om regelverket setter rammer for de teknologiske løsningene. Kunstig intelligens og maskinlæring forutsetter ofte store mengder informasjon. Det er derfor ofte spørsmål om deling og bruk av data. Ressurssenteret har god kompetanse på juss og teknologi. Vi kan hjelpe med å identifisere og løse rettslige problemstillinger. F. eks ved spørsmål om konkrete regelverk eller om sammenhengen mellom regelverk.

Ressurssenteret har kun rådgivende myndighet. Vi har fokus på regelverksutvikling, implementering og veiledning om EU-regelverk på digitaliseringsfeltet og digitaliseringsklart regelverk.

Hva kan vi ikke hjelpe med?

Vi tilbyr ikke direkte juridisk bistand i enkeltprosjekter, med mindre det gjelder regelverksutvikling.

Kontakt oss

Jobber du i en virksomhet og ser utfordringer knyttet til deling av data, vil vi gjerne høre fra deg. Det gjelder uansett om du jobber i en privat eller en offentlig virksomhet. Vi vil også gjerne høre fra privatpersoner som har tips til tjenester som kan forbedres med bedre datadeling mellom offentlige etater. Du kan kontakte oss på ressurssenteret@digdir.no.

Datalandsbyen er et åpent forum hvor du kan skrive opprette eller kommentere på eksisterende innlegg. Ved å henvende deg til oss gjennom Datalandsbyen bidrar du til å skape åpne diskusjoner og finne løsninger på juridiske spørsmål ved deling av data. Det kan også gjøre at du kommer i kontakt med andre som jobber med det samme. Datalandsbyen krever at du registrerer deg.