Hopp til hovedinnhold
11. oktober 2022

Digitaliseringsrådet har laget tre podkaster. Du vil høre offentlige ledere i samtale med noen av rådsmedlemmene.

Podkastene er utarbeidet i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet. Kenneth Vikse er programleder.

Hva er hovedutfordringene med digitalisering i offentlig sektor?

Finansiering, modernisering av gamle systemer og utfordringer knyttet til samarbeid er problemstillinger som mange virksomheter har ønsket å diskutere med rådet dette året. Hør rådsleder Svein Kristiansen og Digitaliseringsdirektoratets direktør Steffen Sutorius snakke om hvordan disse utfordringene kan møtes, og om hvordan henger de sammen. Podkasten er utarbeidet av Digitaliseringsrådet i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet.

«Samarbeid er avgjørende for å lykkes. Nesten alle prosjekter vi har i rådet krever samarbeid på tvers, ofte også på tvers av forvaltningsnivå. Det er i kommunene folk bor», sier Digitaliseringsrådets leder Svein Kristensen i denne podkasten.

Finansiering, modernisering av gamle systemer og utfordringer knyttet til samarbeid er problemstillinger som mange virksomheter har ønsket å diskutere med rådet dette året. Hør rådsleder Svein Kristensen og Digitaliseringsdirektoratets direktør Steffen Sutorius snakke om hvordan disse utfordringene kan møtes, og om hvordan henger de sammen.

Kriser som "burning platform" for endring

Podkast med rådsmedlem Eli Stokke Rondeel og direktør i UDI Frode Forfang. Samtalen er ledet av Kenneth Vikse.

I denne podkasten vil du treffe rådsmedlem Eli Stokke Rondeel som til vanlig jobber i Helse Sør-Øst RHF og direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI). De snakker om erfaringer de har med krisehåndtering.

«Når det er krise går organisasjonen inn et modus og jobber på den måten vi ønsker at det skal jobbes på til vanlig. Da jobber vi mer på tvers og finner løsninger sammen», sier Frode Forfang.

De snakker også om hvordan teknisk gjeld og gammel portefølje bidrar til at endringstakten ikke går så raskt som mange ønsker. På både Elins og Frodes ønskeliste er behovet for mer sømløse overganger mellom aktørene.

Digital transformasjon og alt vi kan lære av hverandre

Hvordan få til digital transformasjon i offentlig sektor? Hvordan kan vi i større grad lære av hverandre? Dette er temaene som diskuteres i denne podkasten. Kathrine Myhre er direktør i Patentstyret, mens Alv Humborstad Sørland er rådsmedlem og bydelsdirektør i Bydel Stovner. Samtalen er ledet av Kenneth Vikse. Podkasten er utarbeidet av Digitaliseringsrådet i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet.

I den siste podkasten møter du rådsmedlem Alv Humborstad Sørland og Kathrine Myhre. Kathrine er direktør i Patentstyret, mens Alv er rådsmedlem og bydelsdirektør i Bydel Stovner. De snakker om hvordan få til digital transformasjon i offentlig sektor.

«Alle står over de samme problemstillingene med litt ulik kontekst: Hvem kan jeg lære av? Hvordan kan jeg få på brukerstemmen? Hvordan få på plass den kompetansen jeg trenger? Hvordan få til den gode dialogen med eierdepartementet? ». Kathrine og Alv diskuterer blant annet hvordan de kan få delt erfaringene slik at virksomhetene unngår å gjøre de samme feilene.

"Samarbeid – fra ord til handling" er tema for Digitaliseringsrådet sitt erfaringsseminar 2. november. Meld deg på her.

Portrettbilde Mette Louise Mannsåker
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Mette Louise Mannsåker

Mette Mannsåker har jobbet i Digdir siden 2014. Her har hun blant annet jobbet med tidstyvprosjektet, sammenhengende tjenester og sekretariatet for Digitaliseringsrådet. Mette er utdannet sosialantropolog, og har lang erfaring i offentlig sektor både fra kommunal og statlig sektor, departement og direktorat.

Forfatter

Portrettbilde Mette Louise Mannsåker
Mette Louise Mannsåker
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
Er du et menneske?
7 + 2 =
Løs dette enkle mattespørsmålet og skriv inn svaret. For eksempel: For 1+3, skriv inn 4.