Hopp til hovedinnhold

Mediebildet den siste tiden har vist hvor viktig det er å ta cybersikkerhet på alvor. Dette blir også tema på Digitaliseringskonferansen i august.

Ole Magnus Stensrud og David C. Frich
På Digitaliseringskonferansen får du hele historien om dataangrepet mot Østre Toten kommune, og du får også høre hvordan politiet etterforsker cyberkrimsaker.

I juni ble en rekke norske offentlige og private nettsteder angrepet i et omfattende tjenestenektangrep som medførte at flere tjenester ble gjort utilgjengelige for en periode.

Du husker sikkert også historien om dataangrepet mot Østre Toten kommune i 2021. Det var av en helt annen type og som påførte kommunen vesentlig skade.

På Digitaliseringskonferansen deler kommunen erfaringene fra angrepet – og forteller om håndteringen, konsekvensene, reaksjonene og læringspunktene.

Fra Østre Toten kommune deltar kommunedirektør Ole Magnus Stensrud. Han har lang erfaring som toppleder i det offentlige og har bred kompetanse innen digitalisering i offentlig sektor. Han har i en årrekke vært medlem av KommIT-rådet, som er et rådgivende organ i KS innen digitalisering og smart bruk av teknologi.

Fra Kripos deltar etterforskningsleder David C. Frich som har bred erfaring innenfor etterforskningsfaget og har jobbet som etterforsker og etterforskningsleder de siste 12 årene. Han begynte ved Nasjonalt cyberkrimsenter i 2021 og jobbet før det i PST og ved Stovner politistasjon i Oslo.

Kontakt

Jens Nørve

Avdelingsdirektør, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: 90849332