Hopp til hovedinnhold

Bokbad: Digital revolusjon - hvordan ta makten og friheten tilbake

13. okt 2020

Er vi på vei inn i et digitalt diktatur der føydalherrene er et fåtall gigantiske dataplattformer? Og hvilken rolle kan nasjonale digitale plattformer spille for å sikre demokratisk kontroll med dataene våre? Dette er spørsmål som drøftes i boka «Digital revolusjon - hvordan ta makten og friheten tilbake».

Jeg har snakket med forfatteren av en av årets mest interessante bøker om den digitale omstillingen vi står midt oppe i – Hilde Nagell.

Bokbad med Hilde Nagell: Digital revolusjon - hvordan ta makten og friheten tilbake

Seniorrådgiver i Tankesmien Agenda, Hilde Nagell, har gitt ut boka «Digital revolusjon - hvordan ta makten og friheten tilbake». Boka er fullspekket med faktakunnskap, kildehenvisninger og drøfting av både positive og negative sider ved den digitale omstillingen vi står midt oppe i.

Hilde Nagell er bekymret over konsentrasjonen av makt og rikdom hos de store teknologi-gigantene. Hun drøfter hvordan vi skal få demokratisk kontroll med den digitale revolusjonen vi står midt oppe i - og tar til orde for å satse på å videreutvikle Altinn i retning av en nasjonal digital infrastruktur.

Hør mer av forfatterens tanker om digitalisering og samfunnsutvikling i denne podcast'en på en litt rusten videokonferanse.

Jeg gjør oppmerksom på at navnet mitt står på lista over bidragsytere i boka. Hilde Nagell intervjuet meg om Altinn, og jeg bidro med faktainformasjon om plattformen.

Kristin Skogen Lund og Hilde Nagell under lanseringen av boka Digital revolusjon 5. oktober 2020
Bilde: Tidligere NHO-leder Kristin Skogen Lund (t.h.) diskuterer problemstillinger fra boka til Hilde Nagell (midten) under lanseringen på Kulturhuset i Oslo 5. oktober.
Foto: Jørgen Ferkingstad, Digdir
Jørgen Ferkingstad
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Jørgen Ferkingstad

Ferkingstad har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i snart 20 år, de fleste årene ved Brønnøysundregistrene. Han har vært kommunikasjonsansvarlig for Altinn siden starten i 2004. I drøyt 10 år var han også nettredaktør for Altinn.no, med et lite avbrekk da han jobbet med konsept og strategi for regjeringen.no i DSS. Han er opprinnelig utdannet medieingeniør fra NRK, og jobbet som dette i mange år før han omskolerte seg til journalist og jobbet noen år i Dagsnytt og A-pressen. Fra 1. januar 2020 ble både Altinn og Ferkingstad del av Digitaliseringdirektoratet.

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.