Digitaliseringsbloggen Nesten ingen kvinner vil jobbe med IT – myte eller virkelighet?

05. mar 2021

Hvordan ser søkerbunken ut når vi i Digitaliseringsdirektoratet søker etter nye kollegaer som skal jobbe med IT? Stemmer det at det er vanskelig å rekruttere jenter og kvinner til IT-stillinger, eller er det en myte? Hvis det stemmer – hvorfor er det egentlig sånn?

I anledning kvinnedagen har tre generasjoner kvinner i Digitaliseringsdirektoratet tenkt høyt sammen rundt kvinner, karriere og kompetanse innenfor det store området vi kaller IT-bransjen generelt, og i Digdir spesielt.

I samtalen møter du:

  • Avdelingsdirektør Cathrine Holten (53), som blant annet har ansvar for Altinn og Felles datakatalog
  • Førstekonsulent Christiane Andrea Fröhlich (28), som jobber som forretningsutvikler for Felles datakatalog
  • HR-sjef Sissel Sare (59)

Cat Holten har jobbet med IT i offentlig sektor i 20 år (og står på Abelias nypubliserte liste over kjente kvinner innen tech-bransjen). I podkasten kan du blant annet høre henne fortelle at det er stor forskjell på hva slags IT-stillinger kvinner og menn søker på i Digdir.

– ­Det er ikke vanskelig å rekruttere jenter til IT-stillinger. Men det er veldig stor forskjell på hva slags roller de vil ha. Det er flere kvinnelige søkere til jobber knyttet til design, brukskvalitet, prosjektledelse og testledelse, eller andre litt sånn «menneskenære» og mykere oppgaver. Og så er det en tilsvarende større andel menn som søker jobber som utviklere og programmerere eller som vil jobbe med infrastruktur, det vi gjerne tenker på som de «hardere» sidene av IT, forteller Cat.

God 8. mars fra oss i Digitaliseringsdirektoratet!

Resten av samtalen hører du her

Les transkripsjon av podkasten.   SISSEL: I dag er det 8.mars, kvinnedagen. Og da tenk

Mann og kvinne som løfter kule opp på kube.
Sol Daler Stafsnes
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Sol Daler Stafsnes

Forfatter

Sol Daler Stafsnes
Sol Daler Stafsnes
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Kommentarer (2)

S
Sebastian Dahl
05. juni 2021

Jeg tenker også at det er en myte at kvinner ikke vil jobbe med IT. Først av alt fordi jeg deltar på <a href="https://www.matchoffice.no/leie/kontorhoteller/oslo-city">Kontorhotell Oslo</a> hvor det for det meste er frilansere og digitale nomader, og de fleste av dem er kvinner. Noen ganger tror jeg at jeg er den eneste mannen der)))

S
Sol Daler Stafsnes
10. juni 2021

Hei! Vi erfarer også at flere kvinner søker seg til IT-jobber og IT-studier, og observasjonene dine gir grunn til optimisme. :)

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.