Hopp til hovedinnhold

Innledere på Digitaliseringskonferansen 2024

Dette er noen av dem du møter 18. og 19. juni

Vi har med oss flere ministre, samfunnstopper og representanter fra trepartssamarbeidet. Jette Christensen er årets konferansier.

Karianne Oldernes Tung Portrett

Karianne Oldernes Tung

Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap)
Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre

Helse- og omsorgsminister (Ap)
Ole Erik Almlid Portrett

Ole Erik Almlid

Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)

  Presentasjon av innledere 18. juni

  Karianne Oldernes Tung Portrett

  Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap) Karianne Oldernes Tung

  Digitaliserings- og forvaltningsministeren har ansvaret for IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, statlig arbeidsgiverpolitikk, statlig bygg- og eiendomsforvaltning, det administrative ansvaret for statsforvalterne og arbeid med bærekraftsmålene.

  Jan Christian Vestre

  Helse- og omsorgsminister (Ap) Jan Christian Vestre

  Helse- og omsorgsministeren har ansvar for politikken knyttet til sykehus, legemiddelområdet, kommunale helse- og omsorgstjenester, rus og psykisk helsevern, og folkehelsepolitikken.

  Ole Erik Almlid Portrett

  Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Ole Erik Almlid

  Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013, først som direktør med ansvar for kommunikasjon og regioner, og fra 2015 som viseadministrerende direktør med ansvaret for næringspolitikken i NHO. Han tiltrådte som administrerende direktør i desember 2018. Han har vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Almlid er utdannet ved Journalisthøgskolen (Høgskolen i Oslo) og har studier innenfor statsvitenskap.

  Peggy-Hessen-Folsvik-LO-leder

  Daglig leder, Landsorganisasjonen i Norge (LO) Peggy Hessen Følsvik

  Peggy Hessen Følsvik er LOs leder, valgt av LO-kongressen i 2022. Hun har vært en del av LOs ledelse siden 2013, først en periode som førstesekretær, deretter som første nestleder fra 2017. Peggy har tidligere vært nestleder i Handel og Kontor, og har sin yrkesbakgrunn fra luftfarten.

  Aud Hove

  2. nestleder , KS Aud Hove

  Nestleder i KS (Kommunesektorens organisasjon), Aud Hove (Sp).

  Frode Danielsen

  Direktør, Digitaliseringsdirektoratet Frode Danielsen

  Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

  Torgeir Larsen

  Utenriksråd, Utenriksdepartementet Torgeir Larsen

  Torgeir Larsen er cand.polit. fra Universitetet i Oslo og økonom fra London School of Economics. Utover erfaring fra utenrikstjenesten har han også arbeidet som journalist i NRK og i Dagbladet, og også i en periode vært ansatt i Statoil.

  Larsen har hatt ulike rolle i Utenriksdepartementet, blant annet som avdelingsdirektør, ambassadør og statssekretær. Han har også vært Stabsjef for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Fra 2023 er han utenriksråd i Utenriksdepartementet.

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet

  Seniorrådgiver, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) Tor Jørgen Bergbye

  Tor Jørgen Bergbye er seniorrådgiver ved Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) i NSM. Han arbeider blant annet med veiledning innen digital sikkerhet.

  Elise Lindeberg

  CEO, Skygard Elise Lindeberg

  CEO i datasenterselskapet Skygard. Tidligere sikkerhetsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og medlem av regjeringens totalberedskapskommisjon.

  Eirik Solheim

  Journalist Eirik Solheim

  Eirik Solheim er en internasjonalt ettertraktet formidler og foredragsholder i medie- og teknologibransjen med 25 års erfaring som teknologirådgiver, medieprodusent og journalist i NRK. I 2006 startet han den anerkjente utviklingsavdelingen NRKbeta. Solheim har hatt styreverv i NCE Media/Media City Bergen og vært konsulent i Accenture. Han er tilknyttet Høyskolen i Volda som forsker og er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.

  Liv Astrid Hoem

  CEO, Accelerator, Det Norske Veritas (DNV) Liv Astri Hovem

  Liv A. Hovem har lang fartstid i DNV som er en uavhengig norsk stiftelse med operasjoner i mer enn 100 land og med formål å sikre liv, verdier og miljø. Hun har bred erfaring fra maritimsektor og energisektoren, både med standard setting, privat -offentlig samarbeid, rådgivning og ledelse. De siste årene har hun vært ansvarlig for a bygge opp DNV’s kapabiliteter og forretning innenfor cybersikkerhet og digital helse. Hun er uteksaminert fra NTNU (1987) og UC Berkeley (1990), og har siden 2018 sittet i DNV’s konsernledelse.

  Steinar Thoresen

  Medisinsk direktør, NordicRWE Steinar Thoresen

  Steinar Thoresen er patolog med doktorgrad innen brystkreft fra Universitetet i Bergen (UiB) og Haukeland Universitetssykehus (1979-1983). Han har også vært professor 2 ved UiB i 15 år, og leder for det nasjonale screeningprogrammet mot kreft i 15 år (Kreftregisteret).

  Thoresen har vært medisinsk direktør i GSK, Abbvie og Merck i tilsammen 18 år med nasjonale og internasjonale stillinger.

  Gjennom årene har han publisert 140 internasjonale vitenskapelige artikler, og har også vært styreleder i CONNECT (2021-2023).

  Tomas Alme

  Styreleder, DoMore Diagnostics Tomas Nordheim Alme

  Tomas Nordheim Alme er barnelege og offiser i Sjøforsvaret, med lang erfaring innen ehelse og ledelse fra ulike selskaper. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo (2003) og Norges Handelshøyskole (2015) og har vært med på utvikling og implementering av omfattende, virksomhetskritiske systemer for norsk helsevesen. Han har blant annet vært medisinsk direktør og produktsjef i DIPS og er i dag styreleder for oppstartsselskapet DoMore Diagnostics som utvikler og selger KI-baserte digitale biomarkører for kreftprognostisering fra Norge til et internasjonalt marked. Med arbeidserfaring fra ulike private selskaper, akademia, offentlige sykehus og Forsvaret, har han god innsikt i både muligheter og utfordringer knyttet til samarbeid mellom private og offentlige aktører, så vel som mellom ulike offentlige aktører.

  Johnny Welle, kartverkssjef

  Kartverkssjef, Kartverket Johnny Welle

  Welle ble kartverkssjef i Kartverket i 2020. Han kom da fra stillingen som CEO i Entur. Tidligere har Welle vært direktør i Vy fellestjenester samt IT-direktør i Orkla og Elkem. Welle er handelsøkonom MBM fra Handelshøyskolen BI.

  Mariann Hornnes - direktør Direktoratet for e-helse

  Ass. direktør, Helsedirektoratet Mariann Hornnes

  Hornnes har vært direktør for Direktoratet for e-helse siden juli 2021 og frem til sammenslåingen med Helsedirektoratet 01.01.24. Hun er nå ass. direktør i Helsedirektoratet. Hornnes har nærmere 30 års erfaring med ledelse og strategisk utvikling av IKT og andre virksomhetskritiske områder i bransjer som IKT og telekom, bil- og forsvarsindustrien, luftfart og helse. Hun har også hatt flere styreverv. Hornnes kjenner helsesektoren godt også fra tidligere stillinger som direktør for Senter for e-helse ved Akershus Universitetssykehus HF og som administrerende direktør for Sykehuspartner HF. Hornnes er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra NTNU.

  Portrettbilde av Kjetil Århus - medlem i Digitaliseringsrådet siden 2016

  Digitaliseringsdirektør, Bergen kommune Kjetil Århus

  Århus har jobbet med IKT og digitalisering i offentlig sektor siden 2007. Fra 2011 har han vært direktør for området i Bergen kommune. Han har vært initiativtaker og pådriver til kommunesektorens digitaliseringsnettverk og er leder for DigiVestland for Vestland kommunene. Han har roller i kommunesektorens sentrale samstyringsstruktur, er medlem i KommIT-rådet og KS sitt digitaliseringsutvalg. Og han har vært medlem i KDD/ Digdir sitt Digitaliseringsråd siden opprettelsen i 2016.

  Lars Peder Brekk

  Direktør, Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk

  Brekk har vært leder av Brønnøysundregistrene siden 2014. Han har politisk bakgrunn som ordfører, stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Nord-Trøndelag og landbruks- og matminister. Han har bred erfaring fra lederstillinger i fiskeri og havbruk, bank og finans og offentlig verv. Brekk er cand.oecon. fra Universitetet i Oslo.

  Torkild Jemterud

  Journalist og programleder, NRK Radio Torkild Jemterud

  Torkild Langgård Jemterud er en norsk journalist og programleder, blant annet er han programleder for NRKs podcast serie Abels Tårn der han blant annet har en egen serie om kunstig intelligens. Han er kjent for å formidle populærvitenskap som reporter og i radioprogrammer sendt på NRK P2. Jemterud har studert matematikk og fysikk ved Universitetet i Oslo.

  Bilde Jette Christensen portrett

  Forfatter og statsviter Jette F. Christensen

  Jette F. Christensen er forfatter, statsviter, europaanalytiker i Altinget og har vært stortingsrepresentant (Ap) i 11 år.

  Presentasjon av innledere 19. juni

  Annita Fjuk

  Leder Kompetanse og innovasjon, Digital Norway Annita Fjuk

  Annita Fjuk har doktorgrad i informatikk fra UiO med spesialisering på e-læring for arbeidslivet. Hun er leder for kompetanse og innovasjon i Digital Norway, og brenner for etter- og videreutdanning for et arbeidsliv i endring. Annita har aktivt bidratt i nasjonale strategier og debatter om livslang læring, og var bl.a. med i utviklingen av Strategi for digital omstilling i universitets- og høyskolesektoren (2021–2025) (regjeringen.no).

  Sveinung Skule

  Direktør, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse Sveinung Skule

  Sveinung Skule er direktør i HK-dir, som har et samlet nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Skule har lang erfaring fra ledelse av forsknings- og forvaltningsvirksomhet innen høyere utdanning og kompetansepolitikk, har doktorgrad i industriell økonomi og bakgrunn som forsker. Han leder også det regjeringsoppnevnte Kompetansebehovsutvalget.

  Ivar B. Prestbakmo

  Statssekretær, Kunnskapsdepartementet Ivar B. Prestbakmo

  Ivar Bühring Prestbakmo er statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel.

  Sindre Lysø

  Statssekretær, Kunnskapsdepartementet Sindre Lysø

  Sindre Lysø er statssekretær for kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.

  Pinar Heggernes

  Prorektor, Universitetet i Bergen (UiB) Pinar Heggernes

  Pinar Heggernes er valgt prorektor og rektors stedfortreder ved UiB, med utdanning og digital kunnskap blant sine ansvarsområder. Hun er professor i informatikk med spesialisering i algoritmer. Heggernes har lang erfaring som forsker og underviser, er aktiv i den nasjonale forsknings- og utdanningspolitiske arena, og er opptatt av samarbeid mellom akademia, næringsliv og forvaltning.

  Idar Kreutzer

  Direktør internasjonalt, privat eierskap og digitalisering offentlig/næringsliv, NHO Idar Kreutzer

  Idar Kreutzer er direktør i NHO og jobber med internasjonalt arbeid, digitalisering og bærekraft. Han har vært administrerende direktør i Finans Norge og konsernsjef i Storebrand. Kreutzer har hatt flere styreverv, inkludert ved Universitetet i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo. Han er medlem av Norges Handelshøyskoles Advisory Board og Naturrisikoutvalget, som leverer sin rapport i februar 2024. Kreutzer har tidligere levert rapporter om risikokapital i Norden og finansnæringens veikart for grønn konkurransekraft. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

  Kristin Weidemann Wieland, direktør for forskning, innovasjon og digitalisering KS, medlem Skate

  Direktør for forskning, innovasjon og digitalisering, KS Kristin Weidemann Wieland

  Weidemann Wieland har vært områdedirektør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS fra 2018. Hun har tidligere bl.a. vært kommunaldirektør i Bærum kommune og vise-adm.dir i Helse Sør-Øst RHF. Hun er utdannet siv.ing. i Informasjonssystemer fra NTH og har en MBA i strategisk ledelse fra NHH.

  Frode Danielsen

  Direktør, Digitaliseringsdirektoratet Frode Danielsen

  Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

  Esther Gilen

  Kommunalsjef, Nesodden kommune Esther Gilen

  Esther Gilen leder programstyret til DigiViken og er kommunalsjef i Nesodden kommune. De har gjennomført Kompetanseløftet og hun vil gi et innblikk i hva dette har betydd for Nesodden kommune.

  Gry Nergård

  Direktør for forbrukerpolitiske spørsmål, Finans Norge Gry Nergård

  Gry Nergård er forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Hun har fagansvar for blant annet finansiell inkludering, som er finansnæringens svar på digitalt utenforskap. Hun ledet arbeidet med å utvikle bankenes bransjenorm for hvordan de skal møte ikke-digitale kunder i 2022. Hun har også deltatt som Finans Norges representant i arbeidsgruppen som har utviklet regjeringens handlingsplan for økt inkludering i et digitalt samfunn, og er nå med i samarbeidsutvalget som skal implementere denne handlingsplanen. Hun er tidligere forbrukerombudsmann i Norge.

  Rebekka Borsch

  Avdelingsdirektør kompetanse, innovasjon og digitalisering, NHO Rebekka Borsch

  Rebekka Borsch er avdelingsdirektør for kompetanse, innovasjon og digitalisering i NHO og tidligere statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

  Morten Rosenkvist

  Direktør, Utdanningsdirektoratet Morten Rosenkvist

  Morten Rosenkvist er direktør i Utdanningsdirektoratet. Utdanningsdirektoratet har ansvar for utviklingen av barnehage, grunnskole og videregående opplæring. Udir har også et spesielt ansvar for at barnehageeiere, skoleeiere og barnehagemyndigheter utnytter mulighetene digitaliseringen gir i læringsarbeid og administrative prosesser. Rosenkvist er utdannet statsviter, og har god innsikt i offentlig forvaltning og kunnskapssektoren. Tidligere har han vært direktør i Lånekassen, og hatt flere lederroller i Kunnskapsdepartementet. Han har også jobbet en periode i OECD.

  Oline Sæther

  Leder, Norsk studentorganisasjon (NSO) Oline Sæther

  Oline Sæther er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), og representerer 270 000 studenter fra 34 ulike høyere utdanningsinstitusjoner. Oline er selv medisinstudent og har hatt pause fra studiene i fire år for å jobbe fulltid som studenttillitsvalgt. NSO er forkjempere for at ny teknologi må tas i bruk, og at studenter må være både brukere og utviklere av teknologi når verden blir mer og mer digital.

  Fredrik Øvergård

  Digitaliseringsleder, Fosen IKT Fredrik Øvergård

  "Vår Digitale Hukommelse" er avgjørende for å styrke kommunene våre gjennom teknologi og innovasjon. I hans foredrag vil Fredrik dele innsikter og praktiske tilnærminger for hvordan den jevne kommunen kan gjøre denne kritiske overgangen effektivt, sikre verdifulle data, og forberede seg for en fremtid der digital smidighet vil være sentral.

  I 2030 vil det være flere personer over 65 enn under 20. Denne demografiske forskyvningen utfordrer oss til å gjøre mer med mindre – en virkelighet som berører oss alle, samtidig og over hele landet. Overgangen fra en analog til en digitalt datadrevet forvaltning er ikke bare nødvendig, men avgjørende for å navigere i denne endringen.

  Gjermund Lanestedt

  CEO, Capto AS Gjermund Lanestedt

  Gjermund Lanestedt har mange års konsulenterfaring med utredninger, policyutvikling og styring av digital omstilling i offentlig sektor – og har også jobbet med disse temaene i forvaltningen.

  Han vil gi noen refleksjoner knyttet til hvorfor det alltid har vært - og fortsatt er - krevende å få til en god utnyttelse av de betydelige dataressursene som offentlig sektor forvalter. Har vi gode forvaltningsstrukturer, rammebetingelser og styringsregimer? Hva skal til for å tilrettelegge for KI og et mer datadrevet samfunn, som mange snakker om?

  Anne Mette Havaas

  Direktør for kundesuksess, Sikri Anne Mette Havaas

  Anne Mette Havaas er direktør for kundesuksess i Sikri med fokus på digital transformasjon. Etter mange års erfaring og engasjement for offentlig sektor, er Anne Mette veldig opptatt av hvordan brukerne kan få gevinster ved å ta i bruk digitale løsninger. Mye av det hun har jobbet for, er at de dataene som oppstår gjennom bruk av våre fagsystemer kan brukes sikkert videre til å lage nye tjenester, men da må vi ha sikre og enkle forvaltningsmekanismer, hva må til?

  Som innbygger er vi alle opptatt av å få til gode sammenhengende løsninger på tvers av forvaltningsnivåene. Hvordan skal offentlig og privat sektor samarbeide for å få dette til?

  Pål Brekke

  Medisinsk direktør, DIPS AS Pål Brekke

  Pål Brekke er medisinsk direktør i DIPS AS og spesialist og overlege i kardiologi. Han har mange års forskningserfaring og jobber med kunstig intelligens innen signalbehandling og språkteknologi. Med blikk på helsedata fra både klinikk, forskning og helsenæring vil Brekke belyse hvordan kunstig intelligens kan frigjøre tid til pasientarbeid, og gi oss ny og bedre kunnskap om sykdom og helse - hvis vi forenkler regelverk og fortolkninger. Er det på tide å endre perspektivet på helsedata slik utgangspunktet blir at de SKAL benyttes til å lære og forbedre helsetjenesten heller enn at de låses ned? Hvordan kan vi få til et datadrevet helsevesen og samtidig gjøre helsearbeidernes hverdag enklere?

  Vidar Låte

  Prosjektleder, Aventi Vidar Låte

  Vidar Låte er prosjektleder hos Aventi, for leveranse av bussprioriteringssystem til Bymiljøetaten i Oslo.
  Systemet kommuniserer med 400 kryss i Oslo og gir opptil 2000 busser prioritet daglig. Her vil Vidar presentere "Aktiv forvaltning av sanntidsdata gjør at bussene holder rutetidene".

  Portrett Abid Ali Teepo

  Leder forretningsutvikling, Kantega Abid Ali Teepo

  Abid Ali Teepo har lang erfaring som konsulent og foreleser ved BI. Han var en av grunnleggerne av konsulentselskapet Kantega og identitetstibyderen Signicat. I dag er Abid leder for forretningsutvikling hos Kantega og er ansvarlig for selskapets arbeid med digitale lommebøker og eIDAS 2.0.

  eIDAS 2.0 er en ny forordning som vil regulere løsninger innen ID og tillitstjenester. Målet er mer inkludering, økt digitalisering og samhandling innad og på tvers av land i Europa. Og det sentrale virkemiddelet er den digitale ID-lommeboken som alle EU-land er forpliktet å tilby til sine innbyggere.

  Stig Slaatto-Hornnes

  Fagdirektør, Digitaliseringsdirektoratet Stig Slaatto-Hornnes

  Stig Slaatto-Hornnes er fagdirektør i Digdir, og har i mage år jobbet med fellesløsningene. I dag er han blant annet ansvarlig for ID-porten, og har vært med på arbeidet med Nasjonal strategi for eID i offentlig sektor som ble lansert i 2023. Han deltar også i arbeidet med eIDAS 2.0, og vil snakke om arbeidet med innføring av dette i Norge.

  Kjetil Moen

  Direktør, Lånekassen Kjetil Moen

  Kjetil Moen er direktør i Lånekassen, etter at han i starten av 2023 kom fra stillingen som direktør for virksomhetsstyring i Skatteetaten. Han har bred erfaring fra Finansdepartementet, fra Kunnskapsdepartementet, hvor han hadde lederoppgaver innenfor opplæring og barnehage, og fra Barne- og familiedepartementet, hvor han var ekspedisjonssjef for barnevernavdelingen.

  Annemarie Bechmann Hansen

  Direktør, Statped Annemarie Bechmann Hansen

  Annemarie Bechmann Hansen er direktør i Statped, et direktorat som yter tjenester for barn og elever med behov for varig og omfattende tilrettelegging i barnehage og skole. Dette gjør Statped gjennom å bistå den kommunale og fylkeskommunale PP-tjenesten med tjenester og kompetanseutvikling, gi opplæring i og på tegnspråk og ved å produsere læremidler og pedagogisk materiell. Bechmann Hansen har lang erfaring fra offentlig forvaltning, blant annet som divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet og som administrerende direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo.

  Madelen Kloster

  Påtroppende leder, Elevorganisasjonen Madelen Kloster

  Madelen Kloster er påtroppende leder for Elevorganisasjonen, og representerer 180 000 elever fra ungdomsskoler og videregående opplæring over hele landet. Elevorganisasjonen ønsker at skolen skal ta i bruk ny teknologi for å forbedre læringsmetoder og læring, og at alle elever skal få den teknologiske kompetansen de trenger for å være rustet til å møte fremtidens arbeidsliv.

  Paul Chaffey

  Studioleder, Halogen Paul Chaffey

  Paul Chaffey leder avdelingen for systemdesign i design- og innovasjonsselskapet Halogen og jobber med strategi, omstilling og innovasjon med virksomheter i offentlig, privat og frivillig sektor.

  Han var statssekretær i Kommunal og moderniseringsdepartementet i 8 år (2013-2021) i regjeringen Solberg, med et særlig ansvar for digitalisering, forvaltningspolitikk og innovasjon i offentlig sektor. I 2001-2013 var han med å etablere og lede Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

  Olaug Gardener

  Ansvarlig for læringsdesign, Høyskolen Kristiania Olaug Gardener

  Olaug Gardener er ansvarlig for læringsdesign og jobber med Høyskolen Kristiania sin satsing på fleksibel og livslang læring. Gardener har bakgrunn med læring, teknologi og innovasjon, både som gründer, i det private og nå nyligst i høyere utdanning.

  Fredrik Lillestølen Ekren

  Prosjektleder, Statped Fredrik Lillestølen Ekren

  Fredrik Lillestølen Ekren er prosjektleder for digital didaktikk og inkludering i Statped. Ekren har en mastergrad i spesialpedagogikk og allsidig bakgrunn som spesialpedagog, lærer og avdelingsleder i både barnehage og grunnskole. Dette har gitt ham verdifull erfaring og innsikt i utfordringene og mulighetene knyttet til digitalisering og inkludering i utdanningssystemet.

  Yngvar C. Anda Nordberg

  Leder, TV 2 Skole Yngvar C. Anda Nordberg

  Yngvar Nordberg er daglig leder for TV 2 Skole AS. Nordberg jobber med en rekke prosjekter knyttet til universell utforming og særskilt tilrettelegging, og leder blant annet Standard Norges komité for universell utforming av digitale læremidler. Nordberg har tidligere jobbet for Gyldendal Undervisning og er medlem av Læremiddelutvalget i Den norske Forleggerforening.

  Terje Mørland

  Divisjonsdirektør, Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør Terje Mørland

  Terje Mørland er divisjonsdirektør for utdanning og administrasjon i Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør. Sikt utvikler, anskaffer og leverer IT-systemer og digital infrastruktur til utdannings- og forskningssektoren. Mørland har tidligere vært direktør for tilsynsorganet NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning, samt forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo. Han er utdannet sivilingeniør innen matematikk og fysikk.

  Dagfinn Bergsager

  Underdirektør, Universitetet i Oslo (UiO) Dagfinn Bergsager

  Dagfinn Bergsager er underdirektør på UiOs IT-avdeling, som leverer IT-tjenester til universitetets studenter og ansatte. Han har ansvaret for 120 utviklere og designere og har med det ansvaret for de fleste IT-tjenestene som utvikles ved UiO. Bergsager har den seneste tiden jobbet tett med utviklingen av en personvernvennlig GPT-løsning, GPT UiO.

  Lin Marie Holvik

  Rektor, Thor Heyerdahl videregående skole Lin Marie Holvik

  Lin Marie Holvik er rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. Holvik er utdannet lærer og har mastergrad i organisasjon og ledelse. Holvik har bakgrunn som lærer, pedagogisk leder og rektor, og fra ulike styrer og utvalg i utdanningssektoren. Som skoleleder har Holvik i mange år jobbet aktivt med digital transformasjon, yrkesfag, ledelse og arbeid mot utenforskap.

  Kontakt

  Arrangement i Digdir