Hopp til hovedinnhold

Innledere på Digitaliseringskonferansen 2024

Dette er noen av dem du møter 18. og 19. juni

Vi har med oss flere ministre, samfunnstopper og representanter fra trepartssamarbeidet. Vi lanserer flere gjester frem mot konferansen. Jette Christensen er årets konferansier.

Karianne Oldernes Tung Portrett

Karianne Oldernes Tung

Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap)
Ole Erik Almlid Portrett

Ole Erik Almlid

Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)
Oddmund Hoel

Oddmund Hoel

Forsknings- og høyere utdanningsminister (Sp)

  Presentasjon av innledere 18. juni

  Karianne Oldernes Tung Portrett

  Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap) Karianne Oldernes Tung

  Digitaliserings- og forvaltningsministeren har ansvaret for IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, statlig arbeidsgiverpolitikk, statlig bygg- og eiendomsforvaltning, det administrative ansvaret for statsforvalterne og arbeid med bærekraftsmålene.

  Torgeir Larsen

  Utenriksråd, Utenriksdepartementet Torgeir Larsen

  Torgeir Larsen er en norsk diplomat, journalist og politiker for Arbeiderpartiet. Larsen er cand.polit. fra Universitetet i Oslo og økonom fra London School of Economics. Han har vært i utenrikstjenesten fra 1995. Før dette arbeidet han som journalist i NRK og i Dagbladet.

  Larsen har hatt ulike roller i utenriksdepartementet, blant annet som avdelingsdirektør, ambassadør og statssekretær. Han har også vært kabinettsjef for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fra 2015–2017, og fra 2023 er han utenriksråd.

  Ingvild Kjerkol

  Helse- og omsorgsminister (Oppdateres) Ingvild Kjerkol

  Helse- og omsorgsministeren har ansvar for politikken knyttet til sykehus, legemiddelområdet, kommunale helse- og omsorgstjenester, rus og psykisk helsevern, og folkehelsepolitikken.

  Ole Erik Almlid Portrett

  Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Ole Erik Almlid

  Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013, først som direktør med ansvar for kommunikasjon og regioner, og fra 2015 som viseadministrerende direktør med ansvaret for næringspolitikken i NHO. Han tiltrådte som administrerende direktør i desember 2018. Han har vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Almlid er utdannet ved Journalisthøgskolen (Høgskolen i Oslo) og har studier innenfor statsvitenskap.

  Peggy-Hessen-Folsvik-LO-leder

  Daglig leder, Landsorganisasjonen i Norge (LO) Peggy Hessen Følsvik

  Peggy Hessen Følsvik er LOs leder, valgt av LO-kongressen i 2022. Hun har vært en del av LOs ledelse siden 2013, først en periode som førstesekretær, deretter som første nestleder fra 2017. Peggy har tidligere vært nestleder i Handel og Kontor, og har sin yrkesbakgrunn fra luftfarten.

  Aud Hove

  2. nestleder , KS Aud Hove

  Nestleder i KS (Kommunesektorens organisasjon), Aud Hove (Sp).

  Frode Danielsen

  Direktør, Digitaliseringsdirektoratet Frode Danielsen

  Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

  Johnny Welle, kartverkssjef

  Kartverkssjef, Kartverket Johnny Welle

  Welle ble kartverkssjef i Kartverket i 2020. Han kom da fra stillingen som CEO i Entur. Tidligere har Welle vært direktør i Vy fellestjenester samt IT-direktør i Orkla og Elkem. Welle er handelsøkonom MBM fra Handelshøyskolen BI.

  Mariann Hornnes - direktør Direktoratet for e-helse

  Ass. direktør, Helsedirektoratet Mariann Hornnes

  Hornnes har vært direktør for Direktoratet for e-helse siden juli 2021 og frem til sammenslåingen med Helsedirektoratet 01.01.24. Hun er nå ass. direktør i Helsedirektoratet. Hornnes har nærmere 30 års erfaring med ledelse og strategisk utvikling av IKT og andre virksomhetskritiske områder i bransjer som IKT og telekom, bil- og forsvarsindustrien, luftfart og helse. Hun har også hatt flere styreverv. Hornnes kjenner helsesektoren godt også fra tidligere stillinger som direktør for Senter for e-helse ved Akershus Universitetssykehus HF og som administrerende direktør for Sykehuspartner HF. Hornnes er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra NTNU.

  Portrettbilde av Kjetil Århus - medlem i Digitaliseringsrådet siden 2016

  Direktør for digitalisering og innovasjon, Bergen kommune Kjetil Århus

  Århus har jobbet med IKT og digitalisering i offentlig sektor siden 2007. Fra 2011 har han vært direktør for området i Bergen kommune. Han har vært initiativtaker og pådriver til kommunesektorens digitaliseringsnettverk og er leder for DigiVestland for Vestland kommunene. Han har roller i kommunesektorens sentrale samstyringsstruktur, er medlem i KommIT-rådet og KS sitt digitaliseringsutvalg. Og han har vært medlem i KDD/ Digdir sitt Digitaliseringsråd siden opprettelsen i 2016.

  Lars Peder Brekk

  Direktør, Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk

  Brekk har vært leder av Brønnøysundregistrene siden 2014. Han har politisk bakgrunn som ordfører, stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Nord-Trøndelag og landbruks- og matminister. Han har bred erfaring fra lederstillinger i fiskeri og havbruk, bank og finans og offentlig verv. Brekk er cand.oecon. fra Universitetet i Oslo.

  Torkild Jemterud

  Journalist og programleder, NRK Radio Torkild Jemterud

  Torkild Langgård Jemterud er en norsk journalist og programleder, blant annet er han programleder for NRKs podcast serie Abels Tårn der han blant annet har en egen serie om kunstig intelligens. Han er kjent for å formidle populærvitenskap som reporter og i radioprogrammer sendt på NRK P2. Jemterud har studert matematikk og fysikk ved Universitetet i Oslo.

  Bilde Jette Christensen portrett

  Forfatter og statsviter Jette F. Christensen

  Jette F. Christensen er forfatter, statsviter, europaanalytiker i Altinget og har vært stortingsrepresentant (Ap) i 11 år.

  Presentasjon av innledere 19. juni

  Oddmund Hoel

  Forsknings- og høyere utdanningsminister (Sp) Oddmund Hoel

  Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel har ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk knyttet til forskning og høyere utdanning, fagskole, utdanningsstøtte og andre kompetansepolitiske saker.

  Pinar Heggernes

  Prorektor, Universitetet i Bergen (UiB) Pinar Heggernes

  Pinar Heggernes er valgt prorektor og rektors stedfortreder ved UiB, med utdanning og digital kunnskap blant sine ansvarsområder. Hun er professor i informatikk med spesialisering i algoritmer. Heggernes har lang erfaring som forsker og underviser, er aktiv i den nasjonale forsknings- og utdanningspolitiske arena, og er opptatt av samarbeid mellom akademia, næringsliv og forvaltning.

  Se programmet

  Kontakt

  Arrangement i Digdir