Digitaliseringsbloggen Altinn 3 på Norwegian Developer Conference

10. jul 2020

Tre av våre dyktige utviklere snakket om Altinn 3 på årets Norwegian Developer Conference (NDC). I dette opptaket fra konferansen deler de sine erfaringer med å bygge en helt ny applikasjonsplattform som åpen kildekode på det nyeste av populær teknologi – som selvsagt kjører i skyen.

Lars Vegard Bachmann

Noen av de store årlige utviklerkonferansene, for eksempel Google I/O 2020, har blitt kansellert på grunn av korona, mens andre har blitt heldigital på veldig kort tid. Det gjelder både Apples WWDC 2020 og Microsofts Build 2020, men også «vår egen» Norwegian Developer Conference Oslo 2020.

Building an open source government platform in the cloud

Siden vi i Altinn er veldig opptatt av universell utforming, tok vi oss tid til å legge til teksting av videoen på både engelsk og norsk, før vi postet dette innlegget.


Jeg personlig synes jo også det var litt morsomt at når vi skulle kvalitetssikre tekstingen til videoen så gjorde vi det raskt, effektivt og distribuert med akkurat de samme verktøyene som Altinn Studio baserer seg på, og som vi også benytter selv når vi videreutvikler Altinn 3.

  1. Vi diskuterte raskt hvordan vi skulle løse oppgaven på Slack.
  2. Vi lastet opp srt-filen med tekstingen til GitHub, for endringslogg og distribuert samhandling.
  3. Vi brukte visual studio code for å gjøre endringene lokalt og så lage pull-requests mot GitHub. Selvfølgelig finnes det også en utvidelse for srt-filer.
Stephanie Buadu "behind the scenes" på Norwegian Developer Conference.

Det er fort gjort å glemme korona, og at verden enda ikke er helt tilbake i normal gjenge. Derfor en liten titt «behind the scenes» til slutt for å illustrere dette (se bilde over), der vi ser hvordan den kule konferansescenen egentlig så ut.

God sommer!

Eirik Mikkelsen

Eirik Mikkelsen

Seniorrådgiver
Digitaliseringsdirektoratet
Eirik er sjefsarkitekt for Altinn og har jobbet som arkitekt og utvikler av komplekse IT-løsninger i 20 år, ti av årene i privat sektor, og de siste ti i det offentlige. Han er utdannet ingeniør og en forkjemper for smidig utvikling og åpen kildekode.

Skriv ny kommentar

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Forfatter

Eirik Mikkelsen

Eirik Mikkelsen

Seniorrådgiver
Digitaliseringsdirektoratet