Veiledning for ansvarlig bruk og utvikling av kunstig intelligens
Veiledningen vår gir deg noen råd som kan hjelpe deg med å utvikle og bruke kunstig intelligens i tråd med eksisterende og kommende regelverk. Kunstig intelligens utvikler seg raskt. For å gi gode råd trenger vi enkelt oppdaterbare retningslinjer basert på ny kunnskap og endringer i KI-feltet. Vi ønsker innspill fra akademia, offentlige virksomheter og næringslivet og setter pris på forslag til forbedringer.
Denne siden er under utvikling
Om veiledningen
Kunstig intelligens er et område som beveger seg svært raskt. For å gi gode råd om kunstig intelligens er det viktig at vi enkelt kan oppdatere dem i tråd med at vi får ny kunnskap.
Det kommer til å skje mange oppdateringer i av våre råd i tiden fremover. Kommende oppdateringer kan skyldes at det skjer endringer på KI-feltet. Det kan også skyldes at vi får gode innspill fra akademia, andre offentlige virksomheter eller næringslivet. Svært mange som jobber med kunstig intelligens, både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker å knytte vår veiledning til andre nyttige ressurser, og å motta innspill med forslag til forbedring. Alle innspill mottas med takk!
Hastigheten på KI-feltet og det store antallet ressurser der ute er bakgrunnen for at vår veiledning består av forskjellige råd på nettsiden og ikke som en samlet veiledning.
Åpen beta
Veiledningsmaterialet vil lanseres på Digdirs nettsider som en åpen beta. Frem til september 2023 ønsker vi tilbakemeldinger og innspill til innholdet som presenteres på denne siden. Det betyr at rådene du finner på denne siden kan bli endret frem til september. Har du innspill til oss vil vi gjerne høre fra deg! Ta kontakt med oss på Datalandsbyen så sikrer vi at innholdet her blir best mulig.
Hovedsider i KI-veiledningen
Andre relevante sider i veiledningen
Ikke uttømmende
Informasjonen du finner her er ikke uttømmende veiledning til KI-feltet. Vi presenterer en rekke konkrete råd for å hjelpe virksomheter med å utvikle og bruke kunstig intelligens i henhold til eksisterende og kommende regelverk. Disse rådene er ikke bindende, men skal peke på beste praksis.