Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Klart språk
Tid:
torsdag 31. mars kl. 11:00–12:00, 2022
Sted:
Digitalt møte

Den nye språkloven slår fast at alle offentlige organ skal skrive klart. Men hvordan lykkes vi med klarspråksarbeidet i praksis? Og hvordan snakker vi om klarspråk? Bli med på å lage det vi tror er verdens første termliste for klarspråk!

Digitaliseringsdirektoratet, KS og Språkrådet samarbeider om en rekke digitale klarspråktreff. Treffene er gratis og åpne for alle.

På forrige nettseminar gikk vi gjennom språkloven og klarspråksparagrafen. Denne gangen skal vi se hvordan vi kan arbeide med klarspråk i praksis. Hva er klart språk, og hvilke metoder kan vi ta i bruk når vi skal forbedre språket? Vi får besøk av flere virksomheter som har lykkes med klarspråksarbeidet.

Vi snakker ofte om terminologi i sammenheng med klarspråk. Men hva er det egentlig, og hvordan jobber vi med det? Ann Helen Langaker fra Språkrådet gir oss en kort innføring. Du får også vite mer om det som kanskje er verdens første termliste for klarspråk – og du får høre hvordan du kan bidra i arbeidet.

Inger Margrethe Hvenekilde Seim fra plan- og bygningsetaten i Oslo kommune forteller hvordan klarspråksarbeidet gikk fra prosjekt til fast satsing. Og Klima- og miljødepartementet vil fortelle om en nynorskkampanje med svært gode resultater!

Snart strømmer det ut ferdigeksaminerte bachelorstudenter fra klarspråksstudiet ved Universitetet i Oslo. Vi skal hilse på noen av studentene som er ute i praksis akkurat nå.

Snart er de aller første bachelorstudentene i klarspråk ferdige ved Universitetet i Oslo. Vi skal hilse på noen av studentene som er ute i praksis akkurat nå.

Hvordan motivere til klarspråksarbeid? Vi lanserer en dialogduk! Det er nærmest et brettspill der du og kollegene dine kan utforske egne tekster og arbeidsmetoder.

Program

  • Inger Margrethe Hvenekilde Seim, plan- og bygningsetaten i Oslo kommune
  • Martin Lerberg Fossum, Klima- og miljødepartementet
  • studenter fra klarspråksstudiet, Universitetet i Oslo
  • Ann Helen Langaker, Språkrådet
  • Helle Beer Urheim (praksisstudent), Språkrådet/UiO

Vi håper du vil delta!