Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Klart språk
Tid:
fredag 10. september kl. 11:00–12:00, 2021
Sted:
Digitalt

Demokrati, deltakelse og tillit er verdier vi setter høyt i det norske samfunnet. Den 10. september vil vi se nærmere på hvordan vi kan bruke språket for å sikre deltakelse i ulike demokratiske prosesser. Hvordan kan vi øke valgdeltakelsen? Hva skal til for at flere engasjerer seg i lokalpolitikken? Og hva skjer når et politisk saksframlegg er vanskelig å forstå?

Vi får besøk av Irene Kinunda Afriyie. I tidligere valg har hun latt være å stemme. Men nå har hun laget kampanjen «Irenes valg», der hun oppfordrer alle sofavelgere til å engasjere seg. Vi får høre hvorfor Afriyie lenge har holdt seg unna politikk, og hva hun tror skal til for å nå ut til andre sofavelgere.

Lokalpolitiker Mira Svartnes Thorsen (Kristiansand MDG) gir oss et innblikk i hvordan det er å sitte i kommunestyresalen uten å forstå de utleverte saksdokumentene.

Elisabeth Engemyr, kommunalsjef for innbyggerdialog i Kristiansand kommune, forteller hva de gjør for å få språket klarere.

Kjell Lars Berge, professor i tekstvitenskap ved Universitetet i Oslo, kommer for å knytte sammen trådene mellom makt, språk og demokrati.

Digitaliseringsdirektoratet, KS og Språkrådet samarbeider om en rekke digitale klarspråktreff. Treffene er gratis og åpne for alle.

Velkommen på nettseminar om klart språk!