Fagleg arena for datadeling og informasjonsforvaltning

Emner:
  • Informasjonsforvaltning
Tid:
Onsdag 08. juni kl. 09:00–11:00, 2022
Stad:
Digitalt møte

Fagleg arena for informasjonsforvaltning er ein fast møteplass for dei som er interessert i problemstillingar knyt til informasjonsforvaltningsarbeid. Dette er digitale møte der vi legg vi opp til at deltakarane kan stille spørsmål, dele historier og erfaringar. Møta er opne for alle.

Agenda:

09:00 Innbyggerkontakt: Smidig innovasjon og gjenbruk av informasjon med nasjonale felleskomponenter

Thor Ellefsen, Tech lead fra Knowit & Kristin Sørdal, produktansvarlig fra KF presenterer

10:00 2022 trends: Search and recommendation

* Hvordan klarer Google å svare innen et sekund, med det “riktige” resultatet?
* Hvorfor ser forsiden til Netflix ut som den gjør, for meg?
* Hvordan bestemmer Spotify hva som er neste sang?

Brukerne bruker mobiler i stadig større grad, vi klikker mer og mer på “mer innhold som dette” - og taster i mindre grad inn hva vi er på jakt etter. For å lage gode tjenester, må man lagre mer enn selve dataene, vi må også se på bruken. Og vi må lage systemer som bruker slike metadata til å forbedre tjenestene.

Kristian Aune fra Yahoo har jobbet i 20 år med search / recommendations, og hvordan operere store datamengder - her vil vi se på hvordan kommersielle tjenester løser slike problemer, og kan diskutere hvordan dette kan overføres til andre sektorer

Vi gjer merksam på at det blir gjort videoopptak av møta. Deltakarar kjem med på opptaket berre når ein sjølv aktiverer eigen mikrofon eller kamera.
Lenke til Teams møta finn du alltid under Arrangementsoversikt | Digdir

Skriv gjerne i Datalandsbyen om dere har spørsmål til foredragshaldar eller forslag til tema for Fagleg arena, så tar vi med oss innspela vidare: Møter og arrangementer | Datalandsbyen (norge.no)

Kontakt

Christiane Andrea Fröhlich

Rådgiver, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: +47 90 82 78 35