Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Fellesløsninger
  • ID-porten
  • Altinn
Tid:
onsdag 06. september kl. 10:00–torsdag 07. september kl. 16:00, 2023
Sted:
Oslo Spektrum, Oslo

JavaZone, verdens største community-drevne Java-konferanse, avholdes 6. og 7. september i Oslo Spektrum. Digdir holder innlegg og er også på plass med stand - og vi ønsker å treffe deg der!

JavaZone 2023

På konferansen møtes teknologer og programmerere for å lære nye ting, dele kunnskap og sosialisere. Hvert år strømmer over 3200 utviklere til Oslo for å delta på JavaZone. I tillegg kommer nærmere 160 foredragsholdere fra hele verden, pluss mennesker fra over 50 ulike partnere.

Årets tema er «Sirkus». Som på et sirkus vil også JavaZone være er en arena hvor en får vist fram ferdigheter og talentfulle foredragsholdere, partnere og deltakere - og hvor alle kan lære, vokse og bli inspirert.

Innlegg om ID-porten

Interessert i standardisert sporing på tvers av java applikasjonar med minimalt vedlikehold? Kom og hør Randi Øyri og Bjørn-Erik Strand, begge utviklere i Digdir, som skal på scenen med temaet «Distribuert tracing i ID-porten med OpenTelemetry».

De vil fortelle kort hva distribuert tracing er og w3c standarden for trace context med eksempel fra ny arkitektur i ID-porten. Vi har skrive om ID-porten fra monolitt til microservice arkitektur og vi måtte ha tracing. Fokuset vil være på hvordan vi teknisk løste dette med OpenTelemetry og ulike hinder på veien.

Du vil få høre om OpenTelemetry java-agent og hvordan en applikasjon importerer denne via OpenTelemetry operator for Kubernetes. Du vil få et godt utgangspunkt for å ta i bruk tracing i dag, frå javakode til kjørende applikasjon i Kubernetes.

Møt Digdir på stand nr. 16

Digdir har egen stand under konferansen. Vi ønsker å være synlig for et spennende teknologimiljø og de som ikke vet så mye om oss. Møt oss på stand nr. 16 og få mer informasjon om Digdir og fellesløsningene vi jobber med i Digitaliseringsdirektoratet.

Vi ses!

Les mer og se program på JavaZone 2023

Kontakt

Jørn Stenehjem

Seksjonssjef, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: +47 91 14 62 79