Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Digitaliseringskonferansen
Tid:
tirsdag 18. juni kl. 09:00–onsdag 19. juni kl. 15:30, 2024
Sted:
Clarion Hotel The Hub, Oslo
Påmeldingsfrist:
onsdag 01. mai kl. 13:00, 2024
Kontaktperson:

Program (med forbehold om endringer)

Tirsdag 18. juni

09:00
Registrering og utstillervandring Program klokka 09:00. Registrering og utstillervandring med

11:00
Åpning av konferansen Jette F. Christensen Program klokka 11:00. Åpning av konferansen med Jette F. Christensen

Velkommen ved konferansier Jette F. Christensen

Medvirkende

Bilde Jette Christensen portrett
Forfatter og statsviter,
Jette F. Christensen

Jette F. Christensen er forfatter, statsviter, europaanalytiker i Altinget og har vært stortingsrepresentant (Ap) i 11 år.

Rikets digitale tilstand Frode Danielsen
Program klokka . Rikets digitale tilstand med Frode Danielsen

Hvordan står det egentlig til med digitaliseringen her til lands?

Dagens digitalisering er ikke bærekraftig. Vi må samarbeide om felles løsninger for felles behov dersom vi skal sikre fremtidens velferdssystem.

Medvirkende

Frode Danielsen
Direktør, Digitaliseringsdirektoratet
Frode Danielsen

Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

Nå bygger vi landet på nytt med digitalisering Karianne Oldernes Tung
Program klokka . Nå bygger vi landet på nytt med digitalisering med Karianne Oldernes Tung

Statsråden om den kommende digitaliseringsstrategien (2024 til 2030).

Medvirkende

Karianne Oldernes Tung Portrett
Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap),
Karianne Oldernes Tung

Digitaliserings- og forvaltningsministeren har ansvaret for IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, statlig arbeidsgiverpolitikk, statlig bygg- og eiendomsforvaltning, det administrative ansvaret for statsforvalterne og arbeid med bærekraftsmålene.

Trepartssamarbeidets refleksjoner rundt den kommende digitaliseringsstrategien Ole Erik Almlid, Peggy Hessen Følsvik, Aud Hove, Karianne Oldernes Tung
Program klokka . Trepartssamarbeidets refleksjoner rundt den kommende digitaliseringsstrategien med Ole Erik Almlid, Peggy Hessen Følsvik, Aud Hove, Karianne Oldernes Tung

I samtale med konferansier Jette F. Christensen.

Medvirkende

Ole Erik Almlid Portrett
Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)
Ole Erik Almlid

Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013, først som direktør med ansvar for kommunikasjon og regioner, og fra 2015 som viseadministrerende direktør med ansvaret for næringspolitikken i NHO. Han tiltrådte som administrerende direktør i desember 2018. Han har vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Almlid er utdannet ved Journalisthøgskolen (Høgskolen i Oslo) og har studier innenfor statsvitenskap.

Peggy-Hessen-Folsvik-LO-leder
Daglig leder, Landsorganisasjonen i Norge (LO)
Peggy Hessen Følsvik

Peggy Hessen Følsvik er LOs leder, valgt av LO-kongressen i 2022. Hun har vært en del av LOs ledelse siden 2013, først en periode som førstesekretær, deretter som første nestleder fra 2017. Peggy har tidligere vært nestleder i Handel og Kontor, og har sin yrkesbakgrunn fra luftfarten.

Aud Hove
2. nestleder , KS
Aud Hove

Nestleder i KS (Kommunesektorens organisasjon), Aud Hove (Sp).

Karianne Oldernes Tung Portrett
Digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap),
Karianne Oldernes Tung

Digitaliserings- og forvaltningsministeren har ansvaret for IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, statlig arbeidsgiverpolitikk, statlig bygg- og eiendomsforvaltning, det administrative ansvaret for statsforvalterne og arbeid med bærekraftsmålene.

Presentasjon av finalistene til Digitaliseringsprisen
Program klokka . Presentasjon av finalistene til Digitaliseringsprisen med

Digitaliseringens rolle i krig og fred Torgeir Larsen
Program klokka . Digitaliseringens rolle i krig og fred med Torgeir Larsen

Geopolitiske endringer påvirker digital sikkerhet og teknologisk utvikling!

Økt rivalisering mellom land har resultert i en økning av cyberkriminalitet, spionasje og informasjonskrigføring. Dette utgjør trusler mot personvern og datasikkerhet, samtidig som det utfordrer den digitale infrastrukturen og økonomien.

De geopolitiske svingningene har betydelig innvirkning på forholdet til organisasjoner som NATO og EU. Digitalisering spiller en avgjørende rolle i dette landskapet.

Flere innledere kommer.

Medvirkende

Torgeir Larsen
Utenriksråd, Utenriksdepartementet
Torgeir Larsen

Torgeir Larsen er cand.polit. fra Universitetet i Oslo og økonom fra London School of Economics. Utover erfaring fra utenrikstjenesten har han også arbeidet som journalist i NRK og i Dagbladet, og også i en periode vært ansatt i Statoil.

Larsen har hatt ulike rolle i Utenriksdepartementet, blant annet som avdelingsdirektør, ambassadør og statssekretær. Han har også vært Stabsjef for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Fra 2023 er han utenriksråd i Utenriksdepartementet.

13:00
Lunsj Program klokka 13:00. Lunsj med

14:00
Digitaliseringens rolle i krig og fred (forts.) Program klokka 14:00. Digitaliseringens rolle i krig og fred (forts.) med

Geopolitiske endringer påvirker digital sikkerhet og teknologisk utvikling!

Økt rivalisering mellom land har resultert i en økning av cyberkriminalitet, spionasje og informasjonskrigføring. Dette utgjør trusler mot personvern og datasikkerhet, samtidig som det utfordrer den digitale infrastrukturen og økonomien.

De geopolitiske svingningene har betydelig innvirkning på forholdet til organisasjoner som NATO og EU. Digitalisering spiller en avgjørende rolle i dette landskapet.

Offentlig og privat samarbeid
Program klokka . Offentlig og privat samarbeid med

Den digitale transformasjonen av Norge er i full gang. Byggingen av et digitalt Norge mot 2030 vil kreve et tett samarbeid på tvers av offentlig, kommunal, privat og frivillig sektor. På Forbedringskonferansen i november 2023 fremhevet Riksrevisoren betydningen av digitalisering, og et effektivt samarbeid mellom offentlig og privat sektor, for å lykkes med den nødvendige fornyelsen av Norge og opprettholdelsen av velferdsstaten.

Vi setter helsesektoren i sentrum for diskusjonen om offentlig og privat samarbeid. Vi setter søkelyset på hvorfor samarbeid mellom offentlig og privat sektor er avgjørende for å dele og gjenbruke data. Sesjonen vil også diskuterer betydningen av KI i norsk helsevesen. Hva lykkes vi med?

I samtalen vil du møte representanter fra departementene samt både offentlig og privat sektor.

Hvordan skal Norge gjennomføre den nye digitaliseringsstrategien? Johnny Welle, Mariann Hornnes, Lars Peder Brekk, Kjetil Århus
Program klokka . Hvordan skal Norge gjennomføre den nye digitaliseringsstrategien? med Johnny Welle, Mariann Hornnes, Lars Peder Brekk, Kjetil Århus

Nå må vi brette opp ermene og gå fra ord til handling. Som en del av gjennomføringen av digitaliseringsstrategien skal Digdir utarbeide et veikart som skal konkretisere digitaliseringsstrategien. Men hvorfor trenger vi egentlig et veikart? Og hva skal til for å lykkes med et veikart?

Fire ledere i forvaltningen diskuterer gjennomføringen av strategien og hva det vil kreve av offentlig sektor.

Medvirkende

Johnny Welle, kartverkssjef
Kartverkssjef, Kartverket
Johnny Welle

Welle ble kartverkssjef i Kartverket i 2020. Han kom da fra stillingen som CEO i Entur. Tidligere har Welle vært direktør i Vy fellestjenester samt IT-direktør i Orkla og Elkem. Welle er handelsøkonom MBM fra Handelshøyskolen BI.

Mariann Hornnes - direktør Direktoratet for e-helse
Ass. direktør, Helsedirektoratet
Mariann Hornnes

Hornnes har vært direktør for Direktoratet for e-helse siden juli 2021 og frem til sammenslåingen med Helsedirektoratet 01.01.24. Hun er nå ass. direktør i Helsedirektoratet. Hornnes har nærmere 30 års erfaring med ledelse og strategisk utvikling av IKT og andre virksomhetskritiske områder i bransjer som IKT og telekom, bil- og forsvarsindustrien, luftfart og helse. Hun har også hatt flere styreverv. Hornnes kjenner helsesektoren godt også fra tidligere stillinger som direktør for Senter for e-helse ved Akershus Universitetssykehus HF og som administrerende direktør for Sykehuspartner HF. Hornnes er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra NTNU.

Lars Peder Brekk
Direktør, Brønnøysundregistrene
Lars Peder Brekk

Brekk har vært leder av Brønnøysundregistrene siden 2014. Han har politisk bakgrunn som ordfører, stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Nord-Trøndelag og landbruks- og matminister. Han har bred erfaring fra lederstillinger i fiskeri og havbruk, bank og finans og offentlig verv. Brekk er cand.oecon. fra Universitetet i Oslo.

Portrettbilde av Kjetil Århus - medlem i Digitaliseringsrådet siden 2016
Direktør for digitalisering og innovasjon, Bergen kommune
Kjetil Århus

Århus har jobbet med IKT og digitalisering i offentlig sektor siden 2007. Fra 2011 har han vært direktør for området i Bergen kommune. Han har vært initiativtaker og pådriver til kommunesektorens digitaliseringsnettverk og er leder for DigiVestland for Vestland kommunene. Han har roller i kommunesektorens sentrale samstyringsstruktur, er medlem i KommIT-rådet og KS sitt digitaliseringsutvalg. Og han har vært medlem i KDD/ Digdir sitt Digitaliseringsråd siden opprettelsen i 2016.

17:00
Faglig program slutt for dagen Program klokka 17:00. Faglig program slutt for dagen med

19:00
Aperitiff Program klokka 19:00. Aperitiff med

19:30
Festmiddag Program klokka 19:30. Festmiddag med

Onsdag 19. juni:

Vi er stolte av å kunngjøre vårt samarbeid med NHO, DigiViken og Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren.

For 2024 betyr det at NHO, DigiViken og Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren er medarrangører og legger programmet for konferansens andre dag.

Dagen deles opp i to parallelle sesjoner før lunsj og med en felles avslutning i plenum etter lunsj:

Velg spor:

Dagen innledes av tre ledere fra NHO, KS og Digitaliseringsdirektoratet som setter søkelys på status i dag, viktigheten av offentlig og private samarbeid innen datadeling, og hva vi må gjøre for å utløse verdien av data og nye teknologier. Kunstig intelligens vil ikke kunne bidra slik vi ønsker hvis vi ikke har orden i eget hus og tilgang til gode data. Det legges opp til deltakelse fra salen, både med spørsmål og refleksjoner til hvordan vi kan utløse verdien av data og nye teknologier for økt produktivitet og innovasjon. Før vi går til pause vil dere presenteres for to personer som sammen ser på fremtidsbildet og hva må vi gjøre for å komme dit.

Arrangør: NHO og DigiViken
Program klokka . Arrangør: NHO og DigiViken med

09:00
Digitalisering i offentlig sektor og næringslivet - hvordan få til økt samhandling? Program klokka 09:00. Digitalisering i offentlig sektor og næringslivet - hvordan få til økt samhandling? med

10:20
Pause Program klokka 10:20. Pause med

10:50
Digitalisering i offentlig sektor og næringslivet - hvordan få til økt samhandling? (Forts.) Program klokka 10:50. Digitalisering i offentlig sektor og næringslivet - hvordan få til økt samhandling? (Forts.) med

Her vil du høre suksesshistorier fra prosjekter vi har lykkes med i Norge innen datadeling og samarbeid offentlig/privat. I tillegg vil du presenteres for utfordringer knyttet til vår digitale hukommelse samt reflektere over hvordan få til effektiv bruk av data som eksisterer i våre fagsystemer og i dagens nasjonale fellesløsninger.

Det vil også her bli lagt opp til deltakelse fra salen da vi mener at påmeldte, er folk med verdifull kompetanse og synspunkter vi må lytte til. Vi er overbevist om at vi ikke kan løse dette på hvert vårt kontor og i siloer. For å gi verdi og sikkerhet for innbyggere og de tjenestene vi skal levere på, må vi samarbeid om data.

13:00
Lunsj Program klokka 13:00. Lunsj med

14:00
PLENUM: Program klokka 14:00. PLENUM: med

Arrangører: NHO, DigiViken og Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren

Etter lunsj vil vi sammen fokusere på hvordan vi skal dekke framtidens digitale kompetansebehov.

For å lykkes med bruken av ny teknologi må innbyggere, næringsliv og offentlig sektor ha riktig kompetanse. Hvordan kan vi få til kompetanseheving innen digitalisering, og hvordan kan vi samarbeide for å oppnå inkludering og livslang læring?

Fremtidens digitale kompetansebehov, oppsummering av kunnskap om samfunnets og arbeidslivets behov Sveinung Skule
Program klokka . Fremtidens digitale kompetansebehov, oppsummering av kunnskap om samfunnets og arbeidslivets behov med Sveinung Skule

Innlegg fra Kompetansebehovsutvalget og Digital Norway.

Medvirkende

Sveinung Skule
Direktør, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
Sveinung Skule

Sveinung Skule er direktør i HK-dir, som har et samlet nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Skule har lang erfaring fra ledelse av forsknings- og forvaltningsvirksomhet innen høyere utdanning og kompetansepolitikk, har doktorgrad i industriell økonomi og bakgrunn som forsker. Han leder også det regjeringsoppnevnte Kompetansebehovsutvalget.

Ulike perspektiver på hvordan vi er rustet for å møte samfunnets digitale kompetansebehov Oline Sæther, Lin Marie Holvik
Program klokka . Ulike perspektiver på hvordan vi er rustet for å møte samfunnets digitale kompetansebehov med Oline Sæther, Lin Marie Holvik

Påfølgende refleksjoner og spørsmål fra salen.

Flere innledere kommer.

Medvirkende

Oline Sæther
Leder, Norsk studentorganisasjon (NSO)
Oline Sæther

Oline Sæther er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), og representerer 270 000 studenter fra 34 ulike høyere utdanningsinstitusjoner. Oline er selv medisinstudent og har hatt pause fra studiene i fire år for å jobbe fulltid som studenttillitsvalgt. NSO er forkjempere for at ny teknologi må tas i bruk, og at studenter må være både brukere og utviklere av teknologi når verden blir mer og mer digital.

Lin Marie Holvik
Rektor, Thor Heyerdahl videregående skole
Lin Marie Holvik

Lin Marie Holvik er rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. Holvik er utdannet lærer og har mastergrad i organisasjon og ledelse. Holvik har bakgrunn som lærer, pedagogisk leder og rektor, og fra ulike styrer og utvalg i utdanningssektoren. Som skoleleder har Holvik i mange år jobbet aktivt med digital transformasjon, yrkesfag, ledelse og arbeid mot utenforskap.

15:25
Refleksjoner etter to dager Frode Danielsen Program klokka 15:25. Refleksjoner etter to dager med Frode Danielsen

Medvirkende

Frode Danielsen
Direktør, Digitaliseringsdirektoratet
Frode Danielsen

Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

15:30
Slutt Program klokka 15:30. Slutt med

Sesjonen gir en spennende mulighet til å dykke ned i hvordan digitalisering kan støtte inkluderende læringsmiljøer og livslang læring. Du vil få førstehånds erfaringer og innsikt fra undervisere, elever, studenter og forskere som deler sine perspektiver. Vi vil reflektere rundt felles retning for arbeid med digital transformasjon i utdanningssektoren og hvordan vi kan samarbeide for å nå våre mål. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å være med på å forme utdanningens digitale fremtid! På scenen har vi invitert gode foredragsholdere som både vil inspirere og utfordre oss, og vi vil åpne for dialog i salen gjennom dagen. Velkommen!

Arrangør: Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren (Utdanningsdirektoratet, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, Sikt, Statped, NOKUT og Lånekassen)
Program klokka . Arrangør: Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren (Utdanningsdirektoratet, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, Sikt, Statped, NOKUT og Lånekassen) med

09:00
Åpning og velkommen Program klokka 09:00. Åpning og velkommen med

Digital omstilling og utdanning Pinar Heggernes
Program klokka . Digital omstilling og utdanning med Pinar Heggernes

Digitaliseringen endrer skole og utdanning, den endrer tema og metoder i fagene og den endrer hvordan yrker utøves. Hvordan er våre skoler og utdanningsinstitusjoner rigget for å være i forkant av dette? En vellykket digital omstilling er uunnværlig for grønn omstilling og demokratisk samfunnsutvikling. Omstillingen stiller krav om digital kompetanse i utdanning, i arbeidsliv og i samfunnet for øvrig. Hvordan kan vi i utdanningssektoren bidra til at Norge leder an i Europa med en vellykket digital omstilling av samfunnet?

Medvirkende

Pinar Heggernes
Prorektor, Universitetet i Bergen (UiB)
Pinar Heggernes

Pinar Heggernes er valgt prorektor og rektors stedfortreder ved UiB, med utdanning og digital kunnskap blant sine ansvarsområder. Hun er professor i informatikk med spesialisering i algoritmer. Heggernes har lang erfaring som forsker og underviser, er aktiv i den nasjonale forsknings- og utdanningspolitiske arena, og er opptatt av samarbeid mellom akademia, næringsliv og forvaltning.

Visjon for samarbeid om tverrgående digitale brukerreiser Sveinung Skule, Morten Rosenkvist
Program klokka . Visjon for samarbeid om tverrgående digitale brukerreiser med Sveinung Skule, Morten Rosenkvist

Innlegg ved Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren.

Medvirkende

Sveinung Skule
Direktør, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
Sveinung Skule

Sveinung Skule er direktør i HK-dir, som har et samlet nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Skule har lang erfaring fra ledelse av forsknings- og forvaltningsvirksomhet innen høyere utdanning og kompetansepolitikk, har doktorgrad i industriell økonomi og bakgrunn som forsker. Han leder også det regjeringsoppnevnte Kompetansebehovsutvalget.

Morten Rosenkvist
Direktør, Utdanningsdirektoratet
Morten Rosenkvist

Morten Rosenkvist er direktør i Utdanningsdirektoratet. Utdanningsdirektoratet har ansvar for utviklingen av barnehage, grunnskole og videregående opplæring. Udir har også et spesielt ansvar for at barnehageeiere, skoleeiere og barnehagemyndigheter utnytter mulighetene digitaliseringen gir i læringsarbeid og administrative prosesser. Rosenkvist er utdannet statsviter, og har god innsikt i offentlig forvaltning og kunnskapssektoren. Tidligere har han vært direktør i Lånekassen, og hatt flere lederroller i Kunnskapsdepartementet. Han har også jobbet en periode i OECD.

Statsråden for forskning og høyere utdanning Oddmund Hoel
Program klokka . Statsråden for forskning og høyere utdanning med Oddmund Hoel

Innlegg ved statsråden.

Medvirkende

Oddmund Hoel
Forsknings- og høyere utdanningsminister (Sp),
Oddmund Hoel

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel har ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk knyttet til forskning og høyere utdanning, fagskole, utdanningsstøtte og andre kompetansepolitiske saker.

Erfaringsdelinger fra utdanningssektoren Madelen Kloster
Program klokka . Erfaringsdelinger fra utdanningssektoren med Madelen Kloster

Suksesshistorier og smertepunkter fra ulike perspektiver. Påfølgende samtale og refleksjoner.

Flere innledere kommer.

Medvirkende

Madelen Kloster
Påtroppende leder, Elevorganisasjonen
Madelen Kloster

Madelen Kloster er påtroppende leder for Elevorganisasjonen, og representerer 180 000 elever fra ungdomsskoler og videregående opplæring over hele landet. Elevorganisasjonen ønsker at skolen skal ta i bruk ny teknologi for å forbedre læringsmetoder og læring.

13:00
Lunsj Program klokka 13:00. Lunsj med

14:00
PLENUM: Hvordan lykkes med digital kompetanse? Program klokka 14:00. PLENUM: Hvordan lykkes med digital kompetanse? med

Arrangører: NHO, DigiViken og Etatsgruppen for digital transformasjon i utdanningssektoren

Etter lunsj vil vi sammen fokusere på hvordan vi skal dekke framtidens digitale kompetansebehov.

For å lykkes med bruken av ny teknologi må innbyggere, næringsliv og offentlig sektor ha riktig kompetanse. Hvordan kan vi få til kompetanseheving innen digitalisering, og hvordan kan vi samarbeide for å oppnå inkludering og livslang læring?

Fremtidens digitale kompetansebehov Sveinung Skule
Program klokka . Fremtidens digitale kompetansebehov med Sveinung Skule

Oppsummering av kunnskap om samfunnets og arbeidslivets behov.

Innlegg fra Kompetansebehovsutvalget og Digital Norway.

Medvirkende

Sveinung Skule
Direktør, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
Sveinung Skule

Sveinung Skule er direktør i HK-dir, som har et samlet nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Skule har lang erfaring fra ledelse av forsknings- og forvaltningsvirksomhet innen høyere utdanning og kompetansepolitikk, har doktorgrad i industriell økonomi og bakgrunn som forsker. Han leder også det regjeringsoppnevnte Kompetansebehovsutvalget.

Ulike perspektiver på hvordan vi er rustet for å møte samfunnets digitale kompetansebehov Oline Sæther, Lin Marie Holvik
Program klokka . Ulike perspektiver på hvordan vi er rustet for å møte samfunnets digitale kompetansebehov med Oline Sæther, Lin Marie Holvik

Påfølgende refleksjoner og spørsmål fra salen.

Flere innledere kommer.

Medvirkende

Oline Sæther
Leder, Norsk studentorganisasjon (NSO)
Oline Sæther

Oline Sæther er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), og representerer 270 000 studenter fra 34 ulike høyere utdanningsinstitusjoner. Oline er selv medisinstudent og har hatt pause fra studiene i fire år for å jobbe fulltid som studenttillitsvalgt. NSO er forkjempere for at ny teknologi må tas i bruk, og at studenter må være både brukere og utviklere av teknologi når verden blir mer og mer digital.

Lin Marie Holvik
Rektor, Thor Heyerdahl videregående skole
Lin Marie Holvik

Lin Marie Holvik er rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. Holvik er utdannet lærer og har mastergrad i organisasjon og ledelse. Holvik har bakgrunn som lærer, pedagogisk leder og rektor, og fra ulike styrer og utvalg i utdanningssektoren. Som skoleleder har Holvik i mange år jobbet aktivt med digital transformasjon, yrkesfag, ledelse og arbeid mot utenforskap.

15:25
Refleksjoner etter to dager Frode Danielsen Program klokka 15:25. Refleksjoner etter to dager med Frode Danielsen

Medvirkende

Frode Danielsen
Direktør, Digitaliseringsdirektoratet
Frode Danielsen

Danielsen vart utnemnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet i mars 2023 etter å ha vore konstituert i stillinga sidan november 2022. Han var avdelingsdirektør for digitale fellesløysingar i Digdir i perioden 2021-2022, har jobba med nasjonale fellesløysingar i 15 år, og har mellom anna hatt ei sentral rolle i å bygge opp eit sterkt og leveransedyktig forvaltningsmiljø for løysingane. Danielsen er utdanna jurist frå Universitetet i Bergen.

15:30
Slutt Program klokka 15:30. Slutt med

Kongens bord har fått en ny stol. Med nytt departement, ny statsråd og ny digital strategi skal det digitale Norge bygges. Den digitale transformasjonen skjer nå, og skjer fort. Fremtidens velferd står på spill, og behovet for samarbeid og handling er prekært.

Så prekært at statsråd Karianne Tung på den store styringskonferansen til DFØ 6. februar uttalte: «Vi er nødt til å bygge landet på nytt med digitalisering.» Og svaret fra riksrevisoren kom raskt, i meget klare og tydelige ordelag: «Og det er ikke lenger tid for frivillighet!»

Mulighetene er her. Veien vil bli lang og kronglete, med mange hindre på veien mot målet. Vi må nå alle ta vår tørn. For innbyggernes, næringslivets og skattebetalernes beste, må vi utnytte mulighetene som ligger foran oss. Offentlig, kommunal, privat og frivillig sektor må samarbeide, dele og gjenbruke - sammen.

Vi skal bygge det digitale Norge mot 2030 - blir du med?

PLakat Digitaliseringskonferansen 2024 Soria Moria