Hopp til hovedinnhold

Tenk deg å bruke sommeren på å løse Norges digitaliseringsutfordringer. Det får 8-10 studenter mulighet til i år gjennom initiativet DigiHelgeland Sommercamp. En bedre kickstart på karrieren skal man lete lenge etter!

12. februar 2021
Bilde av klatrere på toppen av Ravnfloget med utsikt over øyriket i verdensarvområdet Vega.
En av mange mulige utflukter på Helgeland er Ravnfloget på Vega utenfor Brønnøysund, der man enten kan klatre opp Via Ferrata eller gå Vega-trappa.
Foto: Gunnar Almlid/VisitVega.no

Pressemelding fra Digitaliseringsdirektoratet, Brønnøysundregistrene og Digitale Helgeland

Det er første gang sommercampen arrangeres på Helgeland, etter mange års gode erfaringer med lignede sommercamper ved Digdirs kontor på Leikanger. Sommercampen er i regi av Digitaliseringsdirektoratet, Brønnøysundregistrene og Digitale Helgeland. Studenter innen IT-systemutvikling, design, jus og informasjonsforvaltning vil få mulighet til å påvirke tjenester som brukes i brede lag av befolkningen. Aleksander Millang fra Digitale Helgeland er ikke i tvil om at sommerstudentene vil trives.

– Ikke bare får de jobbe på en plass som mange betrakter som hjertet av digitalisering i Norge, men som også er en av Norges råeste opplevelsesdestinasjoner. Jeg snakker som tilflyttet sørlending – og jeg har til gode å kjede meg blant alle naturopplevelsene og severdighetene her i nord – fra midtnattsol og kajakkpadling til festivaler og øyhopping, forteller Aleksander.

Nyeste og kuleste teknologi

Oppgavene som studentene skal bryne seg på, er svært aktuelle og kan være med på å løse reelle digitaliseringsutfordringer i Norge. Her vil de jobbe i tverrfaglige team, med solid faglig støtte fra arrangørenes egne ansatte. Andreas Rafaelsen leder til daglig utviklerne og designerne som jobber med den nye, skybaserte Altinn 3-plattformen.

– Studentene får jobbe med det aller nyeste og kuleste innen teknologi med mål om å gjøre livet enklere for innbyggere, næringsliv og offentlige virksomheter. Men det er tross alt sommer, og vi planlegger spennende aktiviteter på fritiden også, både til vanns og til lands. Og så kan jeg jo nevne at det er mange bra artister på Rootsfestivalen i sommer, sier Andreas.

Tilbring sommeren i Brønnøysund

Det er viktig for DigiHelgeland sommercamp at studentene får meningsfulle arbeidsoppgaver, men også at de trives på Helgeland. Arrangørene legger ikke skjul på at Sommercampen er markedsføring av spennende jobbmuligheter overfor studenter som snart skal ut i sin første jobb.

– Studentene vil få dekket reise- og boutgifter i tillegg til lønn, få delta på sosiale arrangementer, og få muligheten til å oppleve alt det vakre Helgelandskysten har å by på. Og sist, men ikke minst, en sommer de ikke glemmer, avslutter Kari Fiske Tveråmo fra Brønnøysundregistrene.

Her finner du mer informasjon om DigiHelgeland Sommercamp. Søknadsfristen er 1. mars.

Om Digitaliseringsdirektoratet:

Digitaliseringsdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratet har kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Digitaliseringsdirektoratet har ansvar for en rekke nasjonale fellesløsninger og er en spydspiss i arbeidet med digital transformasjon av offentlig forvaltning. I Brønnøysund er det Altinn de fleste jobber med. Altinn er sentral i arbeidet med å legge til rette for, og forenkle dialogen, mellom offentlige virksomheter, innbyggere og næringsliv.

Om Brønnøysundregistrene:

Brønnøysundregistrene utvikler og driver digitale tjenester som gjør det enklere for mennesker og næringslivet å forholde seg til det offentlige. Vi driver mange av landets viktigste registre og har laget og forvalter den nye kompensasjonsordningen for næringslivet. Brønnøysundregistrene er en arbeidsplass der fagene IT, jus og forvaltning av informasjon gir et godt tverrfaglig samarbeid. Dette gjør vi gjennom å utvikle gode systemer og tjenester som gir verdi for alle, og ved å tilby våre data slik at flere kan utvikle tjenester som bidrar til økt verdiskapning.

Om Digitale Helgeland:

Digitale Helgeland er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Alstahaug, Bindal, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Herøy, Leirfjord, Nesna, Rana, Sømna, Træna, Vefsn, Vega og Vevelstad. Vår visjon er "sammen for utvikling og bedre tjenester". Vi jobber for at digitaliseringsarbeidet på Helgeland skal øke kvaliteten og effektiviteten på tjenestene våre, gjennom en forbedret bruk av ressursene i kommunen. Dette skal i sum bidra til en enklere hverdag for våre innbyggere, et bedre møte med kommunen og at Helgeland sammen skal få dette til.