Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Digdir
  • Rikets digitale tilstand
  • Skate
Tid:
onsdag 16. august kl. 09:00–10:30, 2023
Sted:
Vitensenteret Arendal , Direkte strømming

Hvordan vurderer Digdir-sjef Frode Danielsen rikets digitale tilstand? Har politikerne løsningene som trengs, og hva mener toppledere i offentlig sektor bør være ambisjonene for framtidens digitaliseringspolitikk? Debattleder Øystein Eriksen Søreide, adm. direktør i Abelia, guider oss gjennom flere interessante diskusjoner for fremtidens Norge.

Se opptak fra arrangementet

Etter en kort presentasjon av Rikets digitale tilstand inviterer Digdir og Abelia til politisk toppkamp i digitalisering med statssekretær Gunn Karin Gjul (Ap) og tidligere digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). Hva tenker de to største partiene i landet om rikets digitale tilstand, hvilke utfordringer og muligheter ser de, og hvilken digitaliseringspolitikk mener de Norge trenger for å bygge sterkere kommuner og et bedre samfunn?

Den politiske debatten følges opp med en debatt mellom sentrale toppledere i offentlig sektor. Skate, strategisk samarbeidsråd og rådgivende organet for regjeringen, vil diskutere de politiske ambisjonene på digitaliseringsfeltet og fremtidens digitaliseringspolitikk sett fra et faglig ståsted. Har politikerne løsningene som trengs, og hva bør med i fremtidens digitaliseringspolitikk?

Medvirkende:

  • Rikets digitale tilstand: Frode Danielsen, direktør i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir).

  • Debattleder: Øystein Eriksen Søreide, adm. direktør i Abelia.

  • Polisk debatt: statssekretær Gunn Karin Gjul (Ap) og tidligere digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

  • Topplederdebatt med deltakere fra Skate: Geir Axelsen (Statistisk sentralbyrå), Mariann Hornnes (Direktoratet for e-helse), Hans Christian Holte (NAV), Nina Schanke Funnemark (Skatteetaten), Kristin Weidemann Wieland (KS), Catherine Jansson (Politiets IT-enhet), Roar Olsen (Sikt – kunnskapssektorens tjenesteleverandør).

Etter debattene serverer vi minglelunsj for de frammøtte, og vi oppfordrer alle til å bli igjen for å fortsette diskusjonene i en uformell setting.

Arrangementet på Vitensenteret i Arendal er åpent for alle.

Arrangementet vil også bli strømmet, og det vil være mulig å følge sendingen direkte uten påmelding.

Kontakt

Onar Aanestad

Informasjonssjef, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: +47 92 42 66 31